Pelbagai juadah buka puasa di hidangkan dan pasti ada yang menjadi kegemaran dan idaman untuk di bulan ramadan. Pemanis mulut antara makanan yang wajib ada ketika berbuka. Salah satunya yang paling digemari dan menjadi tumpuan di bazar ramadan ialah puding karamel.
Pemanis mulut yang cukup dikenali dengan bahan asasnya telur dan gula. Cukup segar selepas di masukkan di dalam peti sejuk. Resepi puding karamel kali ini berbeza, tanpa telur dan kukus sesuai di masak ketika tempoh PKP yang tiada bahan seperti telur dan kukus. Jangan bimbang anda masih boleh menikmati makanan kegemaran anda. Jom ikuti perkongsian hijabi ini Nordiana Ab Kadil!
(Sesuai untuk yang alergi telur dan sesuai yang tiada pengukus )
Pertama kali buat Alhamdulillah menjadi…
Sedia utk dihidang
Tips : pastikan puding dimasak sehingga betul2 mendidih dan kelihatan pekat
Kredit : Nordiana Ab Kadil