Aduhai waktu hendak keluar rumah, masa inilah tudung ‘buat hal.’ Asyik tak menjadi sahaja. Situasi begini pastinya sesuatu yang biasa buat para hijabi terutama hijabi yang memakai tudung bawal. Usahalah tiup sana, tiup sini tapi muncung tudung tetap tidak menjadi.

Sampai bila hendak stres disebabkan tudung yang tak menjadi. Penat hembus-hembus muncung tudung tapi hasilnya hampa. Dek kerana bentuk kejadian tudung tidak memuaskan hati ada yang sampai sanggup batalkan temujanji. Sedih sungguh!

Tengok muncung tudung orang lain elok sahaja. Mulalah rasa iri hati dan hendak siasat apa yang bolehkan tudung si polan tu elok terletak. Sebenarnya ramai yang dah mula gunakan spray Mrs Iron. Memang senang bila hendak pakai tudung bila ada item ini. Hanya Spray pada tudung kemudian terus gosok dengan seterika. Mudah bukan!

 

Inilah produknya. Murah dan sangat praktikal untuk digunakan.

KENAPA SETIAP HIJABI PERLUKAN MRS IRON?

1. Memang setiap wanita yang bertudung hendak kelihatan kemas tanpa sebarang gangguan. Kalau tudung tidak ‘menjadi’  dan kita pun jadi rimas. Tangan pulak asyik naik ke atas hendak adjust tudung. Sedikit terganggu. Hari-hari yang dilalui menjadi stres.

2. Tudung yang terbentuk rapi akan meningkatkan tahap keyakinan seorang wanita yang berhijab. Tahap keyakinan diri pula mencanak setinggi gunung Everest.

#FeedbackMrsIronMemang syok kalau dapat tudung melantun macam spring. Guna Mrs iron jurrrr😍

Posted by Fabric Starch by Mrs.Iron on Thursday, 19 September 2019

3. Menjimatkan masa. Sebab para wanita yang bertudung ini kebanyakkannya semua hendak tudung yang dipakai itu senang ‘giler’ hendak dibentuk. Dan tidak perlu bersiap lama di depan cermin.

Bagi hijabi yang menaiki motosikal pula, lagilah mencabar untuk memastikan hijab kekal cantik terletak dan muncung tudung tidak kemek atau leper.

Berikut perkongsian wanita ini yang menggunakan mrs iron spray. Tudung pun elok terletak.

Mak mak tuu. Tengah standby nak rempit g amik anak sekolah kee? Hehe.Orang kata bila pakai bawal naik motor, habis hancusss kecomelan awning tudung tu. Rebah kena tindih ngan angin dan jugak helmet.Meh kak el tunjuk betapa sadonya muncung tudung bawal yang kak el dh sembur mrs. Iron pagi tadi. Fuhh! Maintain❤️. Barulah orang kata kakak amik adik sekolahh kan.

Posted by Fitriah Azman on Monday, 5 August 2019

Tidak dapat dinafikan, tudung yang kemas dan menjadi mampu membuatkan hari-hari yang dilalui oleh hijabi menjadi lebih indah. Barulah semangat hendak bekerja atau belajar!

Sumber kredit: Fabric Starch by Mrs.Iron dan Fitriah Azman