Bawang goreng memang selalu dijadikan bahan penghias makanan. Namun masalah yang sering terjadi ialah bawang goreng yang dimasak sendiri tidak serangup bawang goreng yang dibeli.

Sebenarnya tidak susah pun untuk membuat bawang goreng yang rangup bila dimakan. resipi yang dikongsikan ini bukan sahaja menghasilkan bawang goreng yang ranggup tetapi tahan lamma untuk disimpan.

Jom kita cuba tip menghasilkan bawang goreng rangup perkongsian Mimie Suhaimi Hussin.

Ads
Mudahnya Buat Bawang Goreng Rangup, Masak Sendiri Je!
Hiris bawang merah nipis-nipis.

 

Mudahnya Buat Bawang Goreng Rangup, Masak Sendiri Je!
Kemudian masukkan sedikit tepung gandum. Jangan letak banyak sangat tepung gandum.

 

Ads
Mudahnya Buat Bawang Goreng Rangup, Masak Sendiri Je!
Bawang yang telah digaul rata dengan tepung..

 

Mudahnya Buat Bawang Goreng Rangup, Masak Sendiri Je!
Goreng bawang dengan minyak panas. Sentiasa gaul sehingga bawang bertukar menjadi warna keemasan.

 

Ads
Mudahnya Buat Bawang Goreng Rangup, Masak Sendiri Je!
Inilah hasilnya. Bwang goreng yang rangup bila dikunyah.. Boleh simpan dalam bekas kedap udara untuk kekalkan kerangupannya..

 

Sumber kredit: Mimie Suhaimi Hussin

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI