Kebanyakan penyakit sebenarnya bermula daripada pemakanan. Disebabkan itu, anda perlu menjaga pemakanan anda. Penyakit boleh dicegah dari dapur. Siapa kata menu yang ada di dapur tidak mempunyai sebarang kebaikan? Malah, ia mempunyai 1001 kebaikan yang pastinya anda tidak tahu.
Sekiranya anda kerap dijangkiti penyakit, cuba lihat kembali pemakanan anda. Sekiranya anda kerap mengambil makanan yang tidak berkhasiat, apa kata ubah cara itu. Hijabista senaraikan 7 pilihan makanan yang boleh anda dapati di dapur dan mempunyai manfaat besar untuk menentang penyakit.
Buah kiwi sememangnya berkhasiat kerana ia kaya dengan vitamin C, vitamin E, lutein dan zat besi.
Jadikan teh hijau sebagai tabiat sihat berbanding mengambil air kopi. Kehebatan teh hijau terbukti di Asia sejak beribu tahun terutamanya bagi masyarakat Cina yang sememangnya menjadikan teh itu sebagai hidangan wajib setiap hari.
Gunakan sos perapan untuk makanan bakar atau setiap kali anda lakukan aktiviti jamuan BBQ. Daging yang dipanggang atas api boleh mewujudkan pelbaga jenis bahan-bahan kimia yang boleh mengundang penyakit.